Vernielers aangehouden

Drie verdachten van vernielingen zijn in de vroege morgen van vrijdag 21 juli aangehouden. Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat in de wijk Doorslag drie jongens met een honkbalknuppel vernielingen aanrichtten.Getuigen gaven signalementen van het trio door. Agenten namen poolshoogte en zagen een vernielde autoruit. In het park in de wijk zag een agent één van de verdachten lopen. Die zette het op een rennen bij het zien van de politie. Op de Bergfluiter kon hij, een 18-jarige man uit Nieuwegein, worden aangehouden. Agenten bleven zoeken in de omgeving en troffen uiteindelijk op de Roerdomplaan twee andere jongemannen uit Nieuwegein aan, van 17 en 19 jaar oud, die aan het opgegeven signalement voldeden. In de bosjes lag ook een honkbalknuppel. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Vernielers aangehouden

Na een melding op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur dat drie jongens ruiten van een woning aan de Rietgors hadden ingegooid, ging de politie op zoek naar de daders. Die bleken er in een auto vandoor te zijn gegaan.

Agenten zagen daarop dat de bewuste auto het rode tramlicht negeerde en even verderop op de Weverstede een betonnen paaltje ramde. De bestuurder van de auto negeerde het stopteken van de politie maar botste net voorbij het politiebureau op een geparkeerde auto. De drie jongens raakten hierbij gewond en werden na onderzoek in het ziekenhuis ingesloten.

Het gaat om drie Utrechters; twee van 18 en een van 21 jaar. Van de 18-jarige bestuurder is bloed afgenomen om te gaan of er sprake was van het rijden onder invloed van alcohol.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk